Benelli Leoncino Trail

Benelli zet met de Leoncino Trail het offensief op de Europese markt onverminderd voort,  en dat offensief begint vruchten af te werpen.

De cijfers liegen immers niet, want met 121 nieuw ingeschreven exemplaren is Benelli op de Belgische markt een stuk groter dan andere Italianen als Moto Guzzi en Aprilia. Het iconische merk spreekt dus opnieuw een mondje mee, en doet dat met heel gewiekste modellen die voornamelijk de A2 rijder moeten verleiden. We hoorden geruchten dat er binnenkort ook zwaardere motoren gelanceerd zullen worden, maar dat kunnen we pas bevestigen na de Intermot of Eicma.

De Leoncino Trail is de nieuwste telg in de Italo-Chinese familie, en hij legt de lat zeker visueel weer een trapje hoger. De gewone Leoncino was ons al opgevallen als een heel plezierige en mooi uitgebalanceerde retro-naked die weinig pijn doet aan de portefeuille. Het is een motorfiets die we onze twintigjarige neefjes en nichtjes met plezier zouden aanraden. En zelfs een bende verwende motorjournalisten kan zich op een prachtige herfstdag in Luxemburg geweldig amuseren in het gezelschap van deze troep speelse welpen.

Geschreven op 28 september 2018
© Motoren & Toerisme