Aprilvissen uit de motorwereld

In deze voor iedereen harde tijden is humor meer dan ooit een lichtpunt(je). Dat was ook te merken aan het aantal aprilvissen die gisteren, op 1 april dus, in de motorwereld opdoken. Zelf pakten we, in samenwerking met de Mertens Riding School, uit met het nieuws dat deze trackday-organisatie circuitnachten zou gaan organiseren. Een aantal lezers van onze Facebookpagina leek, aan hun reacties te oordelen, zelfs even te twijfelen of het bericht al dan niet klopte. Niet dus.

Onze collega’s van offroad-site Motocrossmag.be kwamen gisteren met het nieuws dat Ducati met een heus fabrieksteam in het WK Motorcross zou gaan uitkomen. Nu is het wel zo dat Ducati-kopman Andrea Dovizioso nog steeds een enorme motorcrossfan is – hij begin z’n carrière als jeugdcrosser(tje) – maar toch heeft het merk uit Bologna geen plannen om noppenmotoren te gaan bouwen

Dovizioso’s MotoGP-collega Fabio Quartararo liet gisteren doorschijnen dat hij een switch naar de Formule1 overwoog. Hij pakte uit met een foto in de Mercedes Petronas-pitbox van wereldkampioen Lewis Hamilton. Niet toevallig hebben beide tenoren, met Monster Energy en Petronas, gemeenschappelijke sponsors.  Maar voorlopig moet ‘Lewie’ nog geen schrik hebben dat snelle Fabio ook in de F1 de gevestigde orde op z’n kop komt zetten.

 

Zuigerfabrikant Wiseco lanceerde dan weer zogezegd desinfecterende doekjes met de geur van verbrande tweetakt-benzine ipv de typische medische geur. En dat onder het motto, “nu geurt het hele huis naar een Supercross uit de jaren ’90!”. 

Tot slot nog vermelden we nog graag de TSU-6  van Kawasaki. Een machine op basis van de drukgevulde H2, maar dan met vier reusachtige quad-banden!  Deze monsterlijke quad die misschien geïnspireerd werd door de Disney-film ‘Tron’ is nog niet voor meteen…

 

Samenstelling: BJ

Geschreven op 2 april 2020
© Motoren & Toerisme