10 voor 2021: 8. Kawasaki Versys 1000 S

Kawasaki nam voor modeljaar 2021 de Versys 1000 onder handen. De populaire ‘Adventure Tourer’ – zoals Kawasaki ‘m zelf noemt – kreeg een flinke upgrade en gaat voortaan met een S achter z’n naam door het leven. Dat betekent ook meteen dat deze S het nieuwe instapmodel van de Versys 1000 is.

De basisversie van de Kawasaki Versys 1000 S.

Waar zitten de verbeteringen dan? Wel die zitten in de behoorlijke uitgebreide basisuitrusting. Die omvat nu nieuwe geïntegreerde rijmodi, een quickshifter en een cruisecontrole-systeem evenals een nieuw TFT-dashboard.  Er werd niet alleen aan de rijdynamiek van de Versys 1000 S gedacht, maar ook aan het comfort dat de Kawa z’n berijder moet bieden. Daarom behoort handvatverwarming voortaan handvatverwarming, maar ook handbeschermers en een groter windscherm. Als kers op de taart komt de Versys 1000 S nu ook in zelfherstellende lak. Al deze ‘aanwinsten’ komen bovenop Kawasaki’s eigen bochtenmanagement-systeem (KCMS) en het tractiecontrole-systeem waarmee de Versys 1000 al was uitgerust.

De Versys 1000 S 'aangekleed' met het Grand Tourer-pakket.

Als aanvulling op het basismodel heeft Kawasaki ook nog eens drie pakketten samengesteld om de Versys 1000 S meer toervaardig te maken. Die pakketten heten respectievelijk: Tourer, Tourer Plus en Grand Tourer.  Met deze opties moet deze sterke allrounder nog een stukje veelzijdiger worden.

 

Tekst: BJ

Foto’s: Kawasaki

Geschreven op 13 januari 2021
© Motoren & Toerisme