Yamaha’s fijnste met connectiviteit

Yamaha liep traditiegetrouw achterop qua dashboards en bediening tegenover de concurrentie, maar hier komt nu verandering in voor de MT-07 en de MT-125.

5-inch TFT-scherm MT-07 en MT-125

Gelukkig bepaalt deze eigenschap niet de essentie van het motorrijden en maakt Yamaha simpelweg leuke motoren aan scherpe prijzen. Voor 2023 worden hun twee populaire nakeds nu wel uitgerust met een 5-inch TFT-scherm. Het geeft de motor meteen een modernere uitstraling en het scherm zal ongetwijfeld beter afleesbaar zijn dan zijn voorganger. Via de MyRide-app van Yamaha kan je je smartphone en motor met elkaar verbinden. Zo komen er dan meldingen van oproepen, e-mails en berichten op het scherm, al blijft de vraag of je dat als motorrijder wil. Verder houdt de app ook enkele leuke parameters bij over de rit die je later kan delen en staat ie in verbinding met je garage zodra er een mankement is. 

MT-07 Pure

Naast de nieuwe MT-07 blijft het uitgaande model verder beschikbaar in het Yamaha Black voor kostbewuste kopers onder de noemer “Pure”. Beide zijn nog steeds te verkrijgen als 35 kW model.

Tractiecontrole MT-125

Niet dat de MT-125 uitpuilt van vermogen met zijn eencilinder, maar toch vond Yamaha het nodig om deze uit te rusten met tractiecontrole om de startende rijder nog meer vertrouwen te geven. De MT-125 blijft beschikbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black. 

Tekst: Charly de Kinderen 

Foto's: Yamaha

Geschreven op 25 oktober 2022
© Motoren & Toerisme