Yamaha Tricity 300 vanaf juli leverbaar

De Tricity 125 kenden we al in België, vanaf juli krijgt Yamaha’s driewieler er een groter broertje bij: de Tricity 300. De 300 cc-versie van de Tricity werd vorig jaar tijdens de Tokyo Motor Show onthuld, nu komt het bericht dat hij vanaf juli te koop is in de Lage Landen.

Met de Tricity richt Yamaha zich volledig op de Urban Mobility. Het wil met het model dan ook klanten aantrekken die voordien weinig of zelfs helemaal geen ervaring hadden als scootergebruiker. Dankzij het LMW-systeem – dat voor Leaning Multi Wheel staat – hoeven houders van een rijbewijs B geen extra rij-examen te doen om toch op de Tricity 300 te rijden. Naast ABS, is de Tricity ook voorzien van een integraal remsysteem, tractiecontrole en het specifieke Standing Assist-systeem. Dit laatste systeem zorgt voor de nodige stabiliteit wanneer de driewieler stilstaat (bvb. aan een kruispunt).

In de video hieronder maak je kennis met de voornaamste eigenschappen van de Yamaha Tricity 300.

 

 

Pakketten

Yamaha ontwikkelde drie verschillende accessoire-pakketten voor de Tricity 300.Het Sports pakket levert een extra dosis dynamiek en een nog sportievere uitstraling dankzij een sportscherm, kentekenplaathouder en aluminium voetpanelen! Dankzij het gevoel van stabiliteit en zelfvertrouwen is de Tricity 300 ideaal om het hele jaar mee te rijden. Het Winter pakket wordt geleverd met een schort, handvatverwarming en handbeschermers voor extra comfort bij koud en slecht weer. Voor extra gebruiksgemak en functionaliteit is het Urban pakket voorzien van een hoog scherm, achterdrager en topkoffer van 39 liter, wat de Tricity 300 een nog effectievere stadsscooter maakt.

 

Drie kleuren

De nieuwe Yamaha Tricity is leverbaar in drie verschillende kleuren:

Nimbus Grey

Tech Kamo

Gunmetal Grey

De Yamaha Tricity staat vanaf juli bij de Yamaha-dealer aan een basisprijs van € 9.399.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Yamaha

Foto's: Yamaha Media

 

 

Geschreven op 26 mei 2020
© Motoren & Toerisme