Yamaha lanceert Ténéré Spirit Experience 2023

Voor 2023 introduceert Yamaha de exclusieve nieuwe Ténéré Spirit Experience waarin Ténéré-eigenaren kunnen deelnemen aan enkele van 's werelds beroemdste woestijnrally-evenementen (Rally Raid), samen met het officiële Yamaha World Raid Team.

In totaal worden 20 Yamaha-klanten en hun motorfietsen vervoerd naar de door hen gekozen woestijnrally. Daar volgen ze zowel de eigenlijke route als een parallelle route met de deelnemers aan de race en verblijven ze elke avond samen met het raceteam in het bivak. Voor veel rijders zal dit een unieke ervaring zijn die voor altijd in hun geheugen gegrift zal blijven, en voor anderen kan het de wens aanwakkeren om in de toekomst deel te nemen aan een woestijnrally.

De Ténéré Spirit Experience wordt door Marc Bourgeois namens Yamaha georganiseerd via zijn bedrijf MBSM. Hij is voormalig Enduro-kampioen en manager van het Dakar Racing Team. Het evenement staat open voor eigenaren van een Yamaha Ténéré die hun avontuurlijk rijden naar een ander niveau willen tillen en een echte smaak van een woestijnrally willen krijgen, maar zonder de intense druk van de competitie, terwijl ze ook de schoonheid van de landschappen kunnen ervaren. 

Totaalpakket van start tot finish

De Ténéré Spirit Experience is een allesomvattend totaalpakket dat is ontworpen om elk aspect van de voorbereiding, de vluchten, het vervoer van de motorfiets en elk aspect van deelname aan de door de klant gekozen woestijnrally te dekken. Vóór het evenement kan elke rijder naar een Ténéré Centre* gaan om les te krijgen in rij- of navigatievaardigheden. Daarnaast zorgt MBSM voor al het andere van start tot finish, inclusief dagelijkse briefings vóór het evenement, logistiek, technische bijstand, het aanbrengen van GPS-trackers, ontbijt en diner en de camping.

Geschikt voor standaard Ténéré-modellen

Tijdens de Ténéré Spirit Experience evenementen rijden klanten op hun eigen motorfiets, maar ze hoeven zich geen zorgen te maken over te veel aanpassingen. Technici van MBSM zullen elke motorfiets vóór de rit voorzien van speciale wielen en banden en navigatieapparatuur. In sommige gevallen zal de Ténéré van de deelnemer ook moeten worden uitgerust met een extra brandstoftank voor specifieke evenementen.

 

Vier legendarische evenementen in 2023

Het team van Marc Bourgois (MBSM) krijgt de leiding over zowel de raceorganisatie als het klantenprogramma onder de paraplu van het Ténéré World Raid Team. Dat maakt een naadloze integratie mogelijk van echte racegeest en klantervaring.

De 2023 Ténéré Spirit Experience omvat vier van de beroemdste woestijnrally-evenementen, te beginnen met de Morocco Desert Challenge in april, gevolgd door de Hellas Rally in mei. Na de zomerstop gaan de Ténéré Spirit Experience en het Ténéré World Raid Team in september verder met de Transanatolia en in oktober sluiten ze af met de Tunisia Desert Challenge.

De Ténéré Spirit Experience-rijders zullen het bivak delen met de Ténéré World Raid Team-rijders Alessandro Botturi en Pol Tarrès. Die nemen deel aan bepaalde wedstrijden en er zullen ook extra gastrijders van topniveau deelnemen aan verschillende wedstrijden.

 

Meer info over de Ténéré Spirit Experience vind je op: https://tenere-spirit-experience.com/

 

Bron: persbericht Yamaha Motor Europe

Geschreven op 19 januari 2023
© Motoren & Toerisme