Waarom je maandag zeker met de motorfiets (of scooter) moet gaan werken...

Op maandag 19 juni vieren motorrijders van over de hele wereld 'Ride to Work Day' en dat al voor de 32e maal. Zoals de naam het al zelf zegt is het op die dag - die telkens op de derde maandag van juni wordt gehouden - de bedoeling dat je met je motorfiets of scooter naar het werk rijdt. 

In BelgiĆ« is Ride to Work Day nauwelijks of niet ingeburgerd. Maar in een aantal andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk en Groot-BrittanniĆ« krijgt het evenement jaar na jaar meer tractie. De Amerikaanse organisatie achter Ride to Work wil met de jaarlijkse dag een aantal zaken aantonen. Daarmee wordt niet alleen op de publieke opinie in het algemeen gemikt, maar ook op de politiek. Het is de bedoeling om hen te laten zien hoeveel mensen er wel niet met de motorfiets of scooter rijden. Bovendien komen motorrijders uit alle rangen en standen van de maatschappij en hebben ze vaak de meest uiteenlopende beroepen. 

Daarnaast wil de organisatie aantonen dat pendelen op twee wielen een oplossing kan zijn voor het verkeersinfarct waarmee veel steden geconfronteerd worden. En daarmee wordt naadloos aangesloten op het laatste punt dat Ride to Work wil maken: motorfietsen zijn er niet alleen voor recreatieve doeleinden (toeren, reizen, sport, etc) maar ook gewoonweg als vervoersmiddel. 

Meer over Ride to Work Day en de organisatie erachter vind je op www.ridetowork.org

 

Tekst: BJ

Illustraties: RidetoWork.org

Geschreven op 15 juni 2023
© Motoren & Toerisme