Video: Winst voor Everts en Febvre in Nederlandse MXGP

Met een zege in de GP van Nederland in het Gelderse Arnhem, heeft Liam Everts z'n tweede GP-winst op zak. De Red Bull KTM-rijder wist in Arnhem geen manche te winnen, maar bleek wel de regelmatigste rijder. Op een bij tijden verraderlijk circuit ging Everts in de eerste manche tweemaal in de fout. Toch wist hij nog derde te worden, achter manche-winnaar Simon Längenfelder en Red Bull KTM-teamgenoot Andrea Adamo. De snelste op het circuit was evenwel Lucas Coenen. Na een foutje in de eerste ronde moest de jonge Brusselaar andermaal in de achtervolging om van de 16e naar de 6e plaats op te rukken.

In de herneming stond er geen maat op Coenen, die een goed gestarte Liam Everts algauw van de leiding zou verdringen. Coenen ging nog eens in de fout en mocht het allemaal overdoen, maar was daarna niet meer te stoppen. Achter hem maakten ondermeer Everts en de heroptredende Jago Geerts er een boeiend kijkstuk van. Zodanig zelfs dat de strijd om de GP-zege pas in de allerlaatste meter beslist werd toen Liam Everts opnieuw voorbij Geerts ging. Een Belgische 1-2-3, mét de eindzege voor Liam Everts.

Zesde MXGP-winst voor Febvre

Iedereen had Jeffrey Herlings in z'n thuis-GP verwacht maar de Noord-Brabander verdween na de kwalificatietraining, op zaterdagochtend, met een sleutelbeenbreuk uit de wedstrijd. Nauwelijks twee maanden na de in de GP van Duitsland opgelopen wervelbreuk is deze blessure een nieuwe opdoffer voor de Red Bull KTM-rijder. Maar ook zonder Herlings was er spektakel te zien in de MXGP-klasse. Jorge Prado won de eerste manche voor Febvre, maar kwam er in de herneming niet meer aan te pas. De zege in die tweede manche was voor Febvre, die ook de overall op zak stak, al trokken Monster Energy Yamaha-teammaten Jeremy Seewer en Glenn Coldenhoff in de laatste ronde nog een sprintje. 

De volledige uitslagen en tussenstanden vind je op www.mxgp.com 

 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Images/Ray Archer, Kawasaki Racing

Video: YouTube.com/MXGPTV

Geschreven op 21 augustus 2023
© Motoren & Toerisme