Video: Triumph Racing presenteert officiële MX2-machine

Triumph toont de eerste beelden van z'n officiële MX2-machine en gaat voor de komende twee GP-seizoenen met Monster Energy in zee.

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu sijpelt er meer en meer informatie over Triumphs motorcross-plannen door. De Britse constructeur gaf onderstaande video van z'n officiële MX2-machine vrij.

Uit de video kunnen we een aantal dingen afleiden. Zo weten we nu dat Triumph Racing voor KYB vering opteert. De Lommelse specialist Technical Touch zal het Monster Energy Triumph Racing-team tijdens de GP-weekends bijstaan voor de afstelling van de KYB veerelementen. Verder kunnen we ook Hinson - ook een merk uit de Technical Touch-portfolio - ontwaren als koppelingleverancier. Het Sloveense Akrapovic tekent dan weer voor de uitlaten van de officiële Triumph MX2-machines, die ook met Dunlop crossbanden geschoeid zullen zijn.

Betekent dit alles dat we componenten van Akrapovic, Hinson en KYB ook op de productieversie van de MX2 Triumph zullen aantreffen? Niet noodzakelijk, maar het valt ook niet uit te sluiten en vooral KYB lijkt al een certitude als leverancier van de vering. Het is overigens nog steeds wachten op de officiële typeaanduiding die de Triumph crossmotoren zullen krijgen. Ook de namen van de rijders die volgend seizoen op de Monster Energy Triumph Racing-machines zullen zitten zijn nog steeds niet bekend gemaakt. Maar de Zuid-Afrikaan Camden McLellan - dit seizoen nog aan de slag bij het privé Honda-team van Jacky Martens - wordt alvast getipt als een kanshebber voor een zitje op de prachtige zwarte machines.

Dat de toekomstige productieversies van de Triumph crossmotoren standaard in een zwarte livrei geleverd worden, lijkt ons ook al een certitude. Zwart is immers de huiskleur van Triumph en vooral Triumph Racing. En de kleur laat het Britse merk ook toe om zich van de veelkleurige concurrentie te onderscheiden. Bovendien past het zwart ook perfect bij de groene 'claw' van Monster Energy. Het officiële Triumph-team zal alvast de komende twee seizoenen als Monster Energy Triumph Racing door het leven gaan.

Tekst: BJ

Foto's: Triumph Racing

Video: YouTube.com/Official Triumph Motorcycles

Geschreven op 5 oktober 2023
© Motoren & Toerisme