Video: Triumph Adventure Experience

Motormerken doen in het huidige tijdperk véél meer dan alleen maar motorfietsen ontwikkelen en bouwen. Zeker als het een specialistische motorfiets betreft, zoals een allroad, verwacht de klant méér van het merk.

Ook bij Triumph hebben ze allang begrepen dat je méér dan alleen maar een motorfiets verkoopt, want de klant wil tegelijkertijd ook beleving kopen. Nu kan je als merk die beleving nooit 100% zoals de klant dat wil afleveren, maar je kan hem (of haar) natuurlijk wel helpen om de motorfiets in kwestie tenvolle te benutten.

Dat doet Triumph met z’n Adventure Experience, in z’n Global Training Academy, nabij de Welshe stad Swansea. Daar traint het klanten om hun Tigers of Scramblers op onverharde wegen in te zetten. De rijvaardigheid die daar wordt opgedaan, samen met de tips en tricks van de instructeurs, moet de Triumph-eigenaars in staat stellen om zelf op avontuur te gaan met hun motorfiets. Voor sommige eigenaren van een Tiger of Scrambler volstaat één stage, anderen kunnen er dan weer niet genoeg van krijgen en keren jaarlijks (of vaker) terug naar de Welshe bossen. Ryan Walker is zo iemand. Vorige zomer was Ryan aan z’n 14e passage in de Global Training Academy toe. In de video hieronder licht hij toe waarom dat hij zo’n die-hard fan van de Adventure Experience is.

 

Triumph-rijders met offroad-aspiraties die echter liever over de stoffige bergwegen van Andalusië rijden, dan op de modderige Welshe bospaden, kunnen  bij de Triumph Adventure Experience Spain terecht.

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Official Triumph Motorcycles

Geschreven op 20 februari 2023
© Motoren & Toerisme