Video: TET Sardinië – Vanuit de lucht bekeken

In Sardinië ligt een machtig stuk(je) van de Trans Euro Trail.

Misschien moeten we er maar eens een sabbatical voor nemen, om de Trans Euro Trail (TET) in z’n volledigheid te rijden, da’s ook wel nodig wil je alle 100.000 km van het Europese offroad-netwerk afmalen. Tot dan zullen we ons tevreden moeten stellen met af en toe een stukje van de TET te rijden. De kwaliteit, en dan hebben we het zowel over het rijtechnisch als landschappelijk aspect ervan, varieert van land tot land. Maar Sardinië zou weleens op onze To Ride-lijst kunnen belanden. En dat is niet verwonderlijk, want met gemiddeld 68 inwoners per km2 is Sardinië zeker in vergelijking met Nederland of België dunbevolkt. En het overgrote deel van de bevolking want dan ook aan de kusten van het eiland.

Bovendien heeft Sardinië een traditie als het op offroad motorrijden aankomt. In 2013 was het eiland zelfs het decor van ’s werelds bekendste en grootste endurowedstrijd, de International Six Days Enduro. Gezien de bodemgesteldheid, verrassend zanderig, is Sardinië ook een ideaal speelterrein voor Belgische en Nederlandse rijders.

Net zoals op het Italiaanse vasteland vind je op Sardinië zogenaamde Strade Bianchi. Deze onverharde wegen, zijn toegankelijk voor allroads. Hoe zo’n Sardijnse Strada Biancha er in vogelperspectief uitziet, ontdek je in de video hieronder.

Meer informatie over het Trans Euro Trail vind je op de site van de organisatie achter dit route-netwerk: https://transeurotrail.org/

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/MotoVibes

 

Geschreven op 12 maart 2024
© Motoren & Toerisme