Video: Perfectioneer je rijtechniek verder op de M&T-circuitdag

Binnen een dikke maand is het weer zover! Sinds enige jaren organiseert Motoren & Toerisme een circuitdag in het Naamse Mettet, in samenwerking met de Mertens Riding School. Zoals de traditie dat vereist, gebeurt dat ook dit jaar weer op de tweede zaterdag van september. Kruis dus alvast die zaterdag aan in je agenda.

Als geen ander evenement laat de M&T-circuitdag zich vatten onder die geëikte term uit de Nederlandse taal, “ter lering en vermaak”. Het vermaak-gedeelte spreekt voor zich, want op het Circuit Jules Tacheny kom je geen tegenliggers, noch verkeerstekens tegen. Je kan dus voor één keer het volledige potentieel van je motorfiets benutten en dat zonder risico op juridische gevolgen wanneer je de 120 km/u overschijdt.

Maar op circuit rijden is niet alleen plezant, het is ook leerrijk. Immers, waar anders kan je in alle veiligheid aan je rijtechniek schaven. De instructeurs van de Mertens Racing School staan in Mettet klaar om, waar nodig, tips en tricks te delen. In de video hieronder legt instructeur Wim Depraetere uit op welke manier een circuitdag van de Mertens Riding School helpt om je rijtechniek bij te schaven.

Meer informatie over de Motoren & Toerisme-circuitdag op zaterdag 10 september vind je op www.mertensridingschool.com

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Mertens Riding School

Geschreven op 2 augustus 2022
© Motoren & Toerisme