Video: Nico Rosberg test vernieuwde Energica Ego

Tekst: Bart Jacobs

Foto en video’s: YouTube.com/Nico Rosberg

 

Ook Formule 1-rijders houden doorgaans van motorfietsen. Van wereldkampioen Lewis Hamilton weten we dat hij er zelfs twee speciale versies van MV Agusta-modellen naar hem vernoemd zijn en van Sebastian Vettel weten we dat hij af en toe  met een prachtig gerestaureerde Suzuki GT750 tussen hotel en circuit pendelt. Sky F1-commentator (en ex-F1-rijder) Martin Brundle verplaatst zich zelfs met z’n BMW K 1600 GT naar alle Europese GP’s.

Van voormalig wereldkampioen F1 (in 2016) Nico Rosberg is de passie voor motorfietsen minder bekend. Maar die blijkt er wel degelijk te zijn. Omdat er voor een ex-wereldkampioen in ’s werelds belangrijkste autosportdiscipline héél véél deuren opengaan, hoeft het niet te verbazen dat Duitser met Finse roots als één van de eersten van de vernieuwde Energica Ego, met de nieuwe 21,5 kWh-batterij mocht proeven. Die kennismaking met dé elektrische superbike (of e-superbike) bij uitstek vond plaats op het circuit van Paul Ricard, nabij de Franse Azurenkust.

Rosberg is goed geplaatst om de vernieuwde Ego te vergelijken met het vorige model (met 13,4 kWh-batterij). In 2018 testte hij z’n eigen Ego immers op het F1-circuit van z’n woonplaats Monaco.

Geschreven op 19 november 2019
© Motoren & Toerisme