Video: MXGP 2024 - Voorstelling Red Bull KTM

De 'Oranje Armada' is klaar voor het seizoen 2024!

Het Red Bull KTM-fabrieksteam is al jaren één van de sterkhouders in de MXGP-paddock. De personeelsbezetting van de Oostenrijkers veranderde helemaal niet. Net als in 2024 komt KTM met vier officiële rijders aan de start in de motorcross-GP's. De grootste naam daarvan is uiteraard Jeffrey Herlings. De vijfvoudige wereldkampioen (3x in de MX2 en 2x in de MXGP) bleef vorig jaar niet van blessures gespaard. Lukt het Nederlands beste motorsporter aller tijden nog één keer om zich helemaal op te laden voor de strijd om de wereldtitel? 

Vlnr: Jeffrey Herlings (MXGP), Andrea Adamo (MX2), Liam Everts (MX2) en Sacha Coenen (MX2) Foto: KTM Media Library/Ray Archer

KTM geldt al jaren als dé referentie in de MX2-klasse en ook vorig jaar veroverde het de wereldtitel met Andrea Adamo. De Italiaan zal in 2024 z'n wereldtitel verdedigen, maar krijgt mogelijk tegenwind uit eigen huis. Die tegenstand moet dan van twee Belgen komen: Liam Everts en Sacha Coenen. Everts wist vorig jaar z'n eerste GP-zege te boeken en deed er daarna nog twee bij. Coenen kwam in z'n rookie-seizoen in het WK MX2 niet altijd volledig uit de verf en stond in de schaduw van z'n teammaats en z'n tweelingsbroer Lucas. Maar de kleine Brusselaar is niettemin een rastalent. 

Tekst: BJ

Foto's: KTM Media Library/Ray Archer

Video: YouTube.com/KTM

Geschreven op 2 februari 2024
© Motoren & Toerisme