Video: MotoGP - GP van Maleisië

De strijd om de MotoGP-wereldtitel, tussen Francesco Bagnaia en Jorge Martin woedde in Maleisië gewoon verder. Maar ditmaal konden beide protagonisten niet om de overwinning wedijveren, want die ging verdiend naar Enea Bastianini.

 

Ook na de GP van Maleisië is de strijd om de wereldtitel in de MotoGP verre van gestreden. 'Pecco' Bagnaia leidt nog steeds, en heeft nu één puntje meer dan voor het weekend het geval was, maar mathematisch heeft Jorge Martin nog steeds een kans op de wereldtitel. Wie zich in Maleisië van hun beste kant toonden waren Alex Marquez en Enea Bastianini. De Spaanse Gresini-rijder won op zaterdag de Sprint-race terwijl, Bastianini de sterkste was in de GP zelf. Voor 'Bestia' is de zege in de Maleisische GP een mooi sportief antwoord op de geruchten die de laatste weken opdoken rond de sportieve toekomst van de Italiaan. Hier en daar viel immers te lezen dat Ducati Corse Jorge Martin in 2024 maar al te graag in het karmijnrood van het officiële Ducati Lenovo-team wil zien. Een transfer die dan ten koste van Enea Bastianini zou gaan. 

De GP van Maleisië was gisteren ook de eerste die rechtstreeks via Play Sports te volgen was. De betaalzender heeft ook de rechten voor de twee volgende GP's: die van Qatar en van Valencia. Hieronder zie je alvast een samenvatting van de race met commentaar van Jarno Boone.

Tekst: BJ

Foto's: Ducati Media House

Video: YouTube.com/Play Sports

Geschreven op 13 november 2023
© Motoren & Toerisme