Video: Mautstrasse Wallgau-Vorderriss

De term 'Mautstrasse' doet doorwinterde toerrijders misschien spontaan aan Oostenrijk denken, maar ook in buurland Duitsland vind je zulke tolwegen. De Mautstrasse tussen de Beierse plaatsjes Wallgau en Vorderris is er zo eentje. 

Tekst: BJ

Foto en video's: YouTube.com/Bavarian Biker, YouTube.com/Schnell's Videos

In Duitsland vind je tolwegen vooral in de zuidelijke deelstaat Bayern. Da's natuurlijk geen toeval want de topografie van Bayern doet sterk aan die van Oostenrijk denken. Bovendien zijn er ook culturele links tussen Bayern en Oostenrijk. Een wezenlijk verschil met de situatie in Oostenrijk is dat de Beierse tolwegen allemaal beheerd worden door hetzij  de Bayerische Staatsforsten (zeg maar het agentschap Natuur en Bos van Bayern), individuele gemeenten, of intercommunales. 

Vooral de Mautstrasse tussen Wallgau  en Vorderriss, beiden gesitueerd in het Kreis Garmisch-Partenkirchen, verdient het predikaat 'Malerische Strasse', want schilderachtig is het 13 km lange traject tussen beide plaatsjes zeker. De weg loopt grotendeels langs de Isar, een zijrivier van de Donau, die op sommige plaatsen best woest oogt. Langsheen de Mautstrasse vind je parkings die een mooi zich op de Isar en de omgeving bieden

YouTuber Bavarian Biker maakte tijdens de afgelopen lente een 'Frühliingsfahrt' over de Mautstrasse Wallgau-Vorderriss.

Wie meer wil zien van de Mautstrasse Wallgau-Vorderriss raden we onderstaande video aan. De beelden zijn vorig najaar gemaakt en tonen de kleurenpracht waarmee de vallei van de Isar in dit jaargetijde getooid is.

Geschreven op 23 oktober 2023
© Motoren & Toerisme