België heeft met Liam Everts een nieuwe Grand Prix-winnaar in de motorcross. De 18-jarige Limburger – zoon van 10-voudig wereldkampioen Stefan Everts – won op de harde baan in het Duitse Teutschenthal de allereerste Grand Prix uit z’n carrière. Everts won in Teutschenthal de tweede manche, nadat hij in de eerste Lucas Coenen had moeten voorgaan. De piepjonge (16 jaar!) Husqvarna-fabrieksrijder leidde ook in de tweede race tot FC 250 er halverwege de wedstrijd de brui aan gaf. Daardoor kreeg Everts de leiding in handen, die zou hij nooit meer afstaan. Everts won zo niet alleen de eerste GP-manche uit z’n carrière maar verzekerde zich bovendien ook van z’n eerste eindzege in een WK-wedstrijd.

Kersvers GP-winnaar Liam Everts tussen grootvader Harry en vader Stefan. Het driegeslacht Everts is nu samen goed voor 125 GP-zeges (23 voor Harry, 101 voor Stefan en 1 voor Liam) in het WK Motorcross! Foto: KTM Press/Ray Archer

Jago Geerts maakte in Teutschenthal z’n wederoptreden en scoorde met een 13e en 7e plaats in de manches 22 punten in de strijd om het WK. De Balenaar verloor in de stand echter wel een plaatsje en is nu 5e, voor Liam Everts. Lucas Coenen schoof dan weer een plaatsje naar voor en verlaat Duitsland als 8e in de WK-stand.