Video: Lesse is More

Met straffe, spectaculaire video's een kort maar krachtig statement maken; daar zijn ze bij Red Bull altijd sterk in geweest. En af en toe spelen die video's zich niet alleen in Californië, Nieuw-Zeeland of Oostenrijk af, maar ook gewoon hier in België. Red Bull heeft met Gilles Dejong misschien wel één van de getalenteerdste Belgische motorrijders ooit op z'n atleten-lijstje staan. Om allerlei (extra-sportieve) redenen kwam Dejongs motorsport-carrière nooit echt helemaal van de grond. Maar hij veroverde wel een cult-status als Freestyle Motocrosser. 

Samen met kajakker Maxime Richard is hij één van de anciens op de lijst met Belgische Red Bull-atleten. Filmmaker Stijn Lammertijn van STL Visuals bracht Dejong en Richard samen in een héél straf filmpje dat zich naast, op én over de Lesse in Dinant afspeelt. Check de video hieronder.

Opvallend is dat FMX'er Dejong in deze video gebruik maakt van een motorfiets met een koplamp. Uiteraard gaat het om een KTM tweetakt-machine, maar wie goed kijkt ziet geen 250 EXC  TPI, maar wel een 250 SX waar FMX4Evert (Dejongs team) gewoon een licht heeft 'opgeplakt',  een zijstandaard ontbreekt o De koplamp was dus niet meer dan een 'prop' om de machine - die overigens ook een achterlicht, nummerplaat en zijstandaard moest ontberen - een 'enduro-look' te geven. Hoe dan ook, wederom een straffe stoot van Gilles Dejong en knap gemaakte video van eigen bodem!

 

Tekst:BJ

Foto's: Red Bull Content Pool/Wilhelm Westergren

Video: Vimeo.com/STLVisuals.be - Stijn Lammertyn

Geschreven op 21 mei 2021
© Motoren & Toerisme