Video: Justin Barcia bezorgt GASGAS historische zege in AMA Supercross

Met een zege in de finale van de openingsronde van het Monster Energy AMA Supercross-kampioenschap heeft Justin Barcia z’n nieuwe merk GASGAS een historische overwinning bezorgd. Vooraf gold Barcia reeds als één van de favorieten voor de zege in de eerste van drie ronden in het NRG Stadium in Houston, waar ook de volgende twee ronden (op dinsdag 20/1 en zaterdag 23/1) plaats zullen vinden. Barcia bevestigde met z’n derde overwinning op rij in de openingsronde van het Monster Energy AMA Supercross-kampioenschap – na zeges in Anaheim (I) in 2019 en 2020 – z’n reputatie als ‘openingsspecialist’. Houston I was bovendien de allereerste 450 SX-finale waarin een GASGAS-motorfiets aan de start kwam!

Justin Barcia bezorgde GASGAS een eerste groot succes in de VS.

 Voor het Troy Lee Designs Red Bull-team dat de officiële GASGAS-inzet runt, betekende Barcia’s zege niet alleen de eerste winst met het Spaanse merk, maar meteen ook het eerste succes in een 450 Supercross. In de finale (zie video hieronder) wist Barcia Ken Roczen en Marvin Musquin voor te blijven.

 

Video: Finale 450 SX – Houston I

Christian Craig bleek de sterkste in de 250 cc East Region – die voor het eerst sinds lang het seizoen mocht – openen. De ervaren Californiër, won voor Austin Forkner en  z’n teamgenoot Colt Nichols.

Video Finale 250 SX East – Houston I

Tekst: BJ

Foto’s: GASGAS Press

Video: YouTube.com/Monster Energy Supercross

 

Geschreven op 17 januari 2021
© Motoren & Toerisme