Video: Het wereldrecord van Ivan Cervantes en Triumph (4012 km in 24u)

Hoeveel kilometers kan je als motorrijder op 24 uur of één dag afleggen? Die vraag wilden Ivan Cervantes en Triumph graag beantwoord zien. De Spaanse offroad-legende (vijfvoudig wereldkampioen enduro) én sinds enkele jaren ook Triumph-ambassadeur (Cervantes helpt mee aan de ontwikkeling van Triumphs toekomstige enduro-gamma) wou het bestaande record van 3406 km verbeteren. Snelheid vormt een belangrijk aspect bij het zetten van zo'n wereldrecord. Daarom ook dat de recordpoging op een circuit plaats vond en niet op de openbare weg.

De 12,5 km lange ring van Nardo is zelfs vanuit de ruimte te zien! Foto: Triumph

Video: Ivan Cervantes in actie op de Tiger Tiger 900 Rally Pro

In het Zuid-Italiaanse Nardo ligt het best mogelijke circuit voor zo'n wereldrecordpoging. De 12,5 km lange kombaan werd auto door Fiat gebouwd, maar is sinds 2012 eigendom van Porsche Engineering. De 16 meter brede piste heeft vier rijvakken. Omdat comfort belangrijk is bij een 24 uur lange rit werd de Tiger 1200 GT Explorer gekozen als meest geschikte motorfiets uit het Triumph-gamma. In de video hieronder zie je het verhaal van deze succesrijke wereldrecordpoging. 

Ivan Cervantes verbrak zette in 24u tijd dus maar liefst 4012 kilometer op de Triumph Tiger 1200 GT Explorer. Daarmee verbrak Cervantes het wereldrecord met maar liefst 606 km. De Spanjaard mag dus voortaan een 'iron butt' claimen. 

 

Tekst: BJ

Video: Triumph Motorcycles

Geschreven op 14 juni 2023
© Motoren & Toerisme