Video: Dwars door de Himalaya op de nieuwe Royal Enfield Himalayan

Komt een Royal Enfield Himalayan ergens beter tot z'n recht dan in het reusachtige gebergte waaraan hij z'n naam te danken heeft? 

In 2012  maakte de Australische videomaker Adam Riemann, samen met z'n vader, de reis van z'n leven. Wat oorspronkelijk bedoeld was als een backpack-trip werd uiteindelijk een 4.500 kilomer lange motor-expeditie door de Himalaya. Twaalf jaar later deed Riemann die roemruchte trip nog eens over, maar dan alleen. Z'n vader overleed intussen, maar toch wou Riemann het grootste gedeelte van de route nog eens rijden, maar dan op een nieuwe Royal Enfield Himalayan. En daarmee werd deze reis meteen ook een uitstekende test om de kwaliteiten van deze budgetvriendelijke allroad te kunnen beoordelen. In de video hieronder zie je het eerste deel van Riemanns nieuwe Himalaya-expeditie.

Ook Motoren en Toerisme testte onlangs de nieuwe Royal Enfield Himalayan 450, maar dan op een iets alledaagser speelterrein: de Vlaamse Ardennen. Hoe de Royal Enfield het deed tegenover de Honda NX500, Rieju Aventura 500 en Beta Alp 4.0? Dat lees je vanaf 6 juni in het nieuwe nummer

Royal Enfield Himalayan
Motor: vloeistofgekoelde eencilinder viertakt
CI: 452 cc
Drooggewicht: 181kg
Rijklaar gewicht: 196kg
Vanaf: € 5.999,00

Tekst: BJ

Introfoto en video: YouTube.com/ARiemann1

Geschreven op 28 mei 2024
© Motoren & Toerisme