Video: Deutsche Alpenstrasse

De oudste vakantieroute van Duitsland ligt in het zuiden van het land. Over een afstand van 484 kilometer kronkelt de Deutsche Alpenstrasse van Lindau im Bodensee in het westen oostwaarts. Het eindpunt van de Duitse Alpenroute (zo luidt de officiële Nederlandse benaming) ligt iets voorbij Berchtesgaden, in Schönau am Königssee. De gehele route ligt op het grondgebied van de Duitse deelstaat Bayern (Beieren). De route loopt dus door en langs het Duitse gedeelte van de Alpen en daardoor ben je nooit ver van de Oostenrijkse grens verwijderd.

Dat je niet persé een dikke toermotor nodig hebt om met volle teugen van de Deutsche Alpenstrasse te genieten, wordt duidelijk in de video hieronder. In het voorjaar van 2022 trok Duitser Mathias Lorenz met z'n Honda CB 1250 F op pad voor een vierdaagse trip tussen Lindau en Berchtesgaden. 

De Deutsche Alpenstrasse is een zeer goed gedocumenteerde route. Op de website: www.deutsche-alpenstrasse.de - met een Nederlandse button - vind je alles wat je moet weten over de route, de bezienswaardigheden onderweg en eventuele accomodaties voor overnachting.

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Matthias Lorenz

Geschreven op 19 juni 2023
© Motoren & Toerisme