Video: Davey Todds Superbiker de Mettet-vlog

Davey Todd is stilaan tot een vaste gast van de Superbiker de Mettet uitgegroeid. De Engelse TT-topper kwam in Mettet een weekend lang genieten en dat leverde een mooie vlog op.

2023 was niet het makkelijkste seizoen voor Davey Todd. De racer uit Cleveland (North Yorkshire) begon met twee Supersport-zeges in de North West 200 sterk aan het Roads-seizoen, maar in de Isle of Man TT kon hij de hoge verwachtingen niet inlossen. En ook in het BSB, op de Engelse circuits, lukte het niet met de Millenco by Padgett's Honda CBR1000RR-R. Maar omdat Todd op z'n 28e nog steeds als een belofte voor de Isle of Man TT geldt, gooide het Noord-Ierse Milwaukee BMW Motorrad-team hem een reddingsboei. Todd betwiste de tweede seizoenshelft van het BSB dan ook op de Milwaukee BMW M 1000 RR.

Video: Finale WK Supermoto 2023 tijdens de Superbiker de Mettet

De Superbiker de Mettet viel dit jaar tijdens het weekend van 6, 7 en 8 oktober en dus tussen de voorlaatste en laatste ronde van het BSB in. Todd reed eerder ook al in de Superbiker en dat hoeft niet te verbazen want zoals veel Britse racers zette hij z'n eerste stappen in het befaamde Schoolboy Motocross en later kwam daar ook Supermoto bij. De Engelsman zat in Mettet voor één keer nog eens op een Honda en wel een CRF450R van het Italiaanse Gazza Racing, waar ook onze landgenoot Romeo Fiorentino voor uitkomt. In de de video hieronder zie je hoe Davey Todd en z'n vriendin het weekend in Mettet beleefden en krijg je niet alleen in inkijk in de Superbiker-paddock maar ook in het feestgedruis waarvoor buitenlandse rijders zo graag naar het Naamse plaatsje afzakken.

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Davey Todd

Geschreven op 14 oktober 2023
© Motoren & Toerisme