Video: Cake ontwikkelt e-motorfiets voor Zuid-Afrikaanse rangers

De Zweedse e-motorfabrikant Cake heeft een anti-stropersversie van z’n offroadmachine ontwikkeld. De Kalk AP (anti-poaching) kwam tot stand in samenwerking met het Southern African Wildlife College. Die instelling zal ook instaan voor de opleiding en training van de rangers die met de Kalks aan de slag gaan in de Zuid-Afrikaanse bush.

Bij hun inzet in het veld bieden de Cakes alvast het voordeel van geruisloosheid, zodat Rangers ongemerkt kunnen naderen op stropers. De Cakes zullen in de bush ook opgeladen kunnen worden dankzij mobiele laadstations die op zonne-energie werken.

Cake gaat in totaal 50 exemplaren van de Kalk AP bouwen. Om het Southern African Wildlife College zoveel mogelijk te helpen in hun strijd tegen stropers, mikt het op welstellende Westerse klanten. Die kunnen een zogenaamde ‘bundel’ kopen waarin twee Kalk AP’s en een mobiel laadstations vervat zitten. De klant krijgt dan één Kalk AP en  het tweede exemplaar en het mobiel laadstation worden aan het Southern African Wildlife College overhandigd. Cake biedt de bundels aan voor € 25.000 (ipv € 32.000).

Meer informatie over de Cake Kalk AP vind je op www.ridecake.com

 

Tekst: BJ

Foto: Cake 

Video: YouTube.com/CAKE

Geschreven op 2 februari 2021
© Motoren & Toerisme