Video: Beklimming van de Nevado Ojos del Salado met de nieuwe BMW R 1300 GS

Met Metzeler Karoo 4 geschoeide BMW R 1300 GS'en verkennen de flanken van de hoogste vulkaan ter wereld.

Z'n naam klinkt niet zo bekend in de oren als die van de Etna, de Eyjafjallajökull of de Vesuvius maar toch staan deze vulkanen allemaal in de schaduw van de Nevado Ojos del Salado. Met z'n piek van 6.891 meter is deze in de Andes gelegen vulkaan dan ook de hoogste ter wereld. De stratovulkaan ligt in het grensgebied tussen Argentinië en Chili. De 'Ojos del Salado' vormt ook een tweeling met de iets kleinere (6610 meter) Nevado de Incahuasi. 

De expeditie vertrok op sinterklaasdag 6 december om 15u lokale tijd in het kustplaatsje (aan de Stille Oceaan) Bahia Inglesa, en zou een dag later na onder andere de beruchte Atacamawoestijn te hebben doorkruist, aankomen op een hoogte van 6006 meter op de flanken van de Nevado Ojos del Salado. 

Het opmerkelijke aan deze bijzondere expeditie, vanuit een technisch standpunt dan, is dat de deelnemers hun objectief haalden met een 17-duims achterwiel en een 19-duims voorwiel en dat opent volgens Metzeler nieuwe perspectieven voor de aftermarket wat banden voor 'adventure bikes' betreft.

Foto's: Metzeler

Video: YouTube.com/Two Tyres Ltd.

Geschreven op 18 december 2023
© Motoren & Toerisme