Het slechte weer dat Californië de afgelopen weken teisterde, speelde ook het AMA Supercross-kampioenschap parten en dus werd er vorig weekend niet gereden. In het gloednieuwe Snapdragon Stadium, vond dit weekend de tweede ronde van het AMA Supercross 2023 plaats.

250 SX West

Jett Lawrence was vooraf getipt als dé grote favoriet voor de titel in de 250 SX West-klasse. Een status die de Australische tiener, Lawrence wordt pas in augustus 20, helemaal waar lijkt te maken. Nu al dreigt de HRC-rijder het seizoen saai te maken want hij won met sprekend gemak in Californië's meest zuidelijke stad. Opvallend: het podium in San Diego was identiek aan dat van de openingsronde in Anaheim van twee weken geleden.

Uitslag AMA Supercross 250 SX West - San Diego:

1. Jett Lawrence (AUS) - HRC Honda

2. RJ Hampshire (USA) - Rockstar Energy Husqvarna

3. Cameron McAdoo (USA) - Monster Energy Pro Circuit Kawasaki

Jett Lawrence (met nr. 18) pakt de holeshot in de finale, om de koppositie daarna nooit meer af te staan. Foto: Honda Racing Corporation

Tussenstand 250 SX West (na 2 wedstrijden):

1. Jett Lawrence - Honda, 52 ptn;

2. RJ Hampshire - Husqvarna, 46 ptn;

3. Cameron McAdoo - Kawasaki, 42 ptn;

450 SX: Tomac is de baas

Dat Eli Tomac in een goede vorm steekt is zeker. Tijdens de seizoensopener in Anaheim was de regerende kampioen al ongewoon vroeg in vorm en die vorm had hij ook in Snapdragon weten te behouden. Cooper Webb, de kampioen van 2019 en 2021, wist opnieuw tweede te worden, ditmaal ging de Red Bull KTM-rijder publieksfavoriet Justin Barcia vooraf.

Uitslag AMA 450 SX - San Diego:

1. Eli Tomac (USA) - Monster Energy Yamaha Star Racing

2. Cooper Webb (USA) - Red Bull KTM

3. Justin Barcia (USA) - Troy Lee Designs Red Bull GASGAS

Ook in San Diego bleek er geen kruid gewassen tegen regerend 450 SX-kampioen Eli Tomac. Foto: Yamaha Racing