Video: AMA Supercross 2023: Houston

Voor de vierde ronde van het AMA Supercross-kampioenschap trok het Amerikaanse noppencircus voor de eerste keer buiten Californië. Het NRG Stadium, thuishaven van de Houston Texans in de National Football League (NFL) fungeerde ditmaal als strijdtoneel. De eerste Texaanse ronde betekende ook meteen dat de jongens van het AMA 250 SX West-kampioenschap even rust kregen. Het was nu aan de rijders van de East Coast - of tenminste het 250 SX East-kampioenschap - om aan hun kampioenschap te beginnen. Een belangrijke nieuwkomer in dat 250 SX East-kampioenschap: Tom Vialle. De Franse wereldkampioen MX2 van 2022 verhuisde tijdens het tussenseizoen van Balen, Antwerpen naar Murietta, Californië... Vialle zet vanaf nu z'n crosscarrière dan ook helemaal in de Verenigde Staten verder. 

250 SX East: En nu is het aan Hunter

 

Hunter Lawrence zweeft op press day ('s vrijdags) door het zwerk van het NRG Stadium. Foto: Honda Racing Corporation

Jett Lawrence was dé man van de drie eerste 250 SX-ronden aan de West Coast. De Amerikaanse tak van de Honda Racing Corporation opteerde er (wijselijk) voor om de beide Australische broertjes NIET tegen elkaar uit te spelen. Hunters taak wordt dus het veroveren van de 250 SX East-titel. Een opdracht waar hij in Houston alvast met verve aan begon.

Uitslag en tussenstand 250 SX East - Houston:

1. Hunter Lawrence (AUS) - Honda Racing Corporation

2. Jordon Smith (USA) - Monster Energy Star Racing Yamaha

3. Nate Thrasher - Monster Energy Star Racing Yamaha

 

450 SX: Tomac pakt de draad weer op

 

Het korte, intensieve sprintwerk van Anaheim II, lag Eli Tomac blijkbaar niet zo goed. Maar in een finale van dik 21 minuten komt de duursporter in Eli - zoon van meervoudig wereldkampioen Mountainbike John Tomac - duidelijk boven. Ook in NRG Stadium stond er dus geen maat op de Monster Energy Star Racing Yamaha-rijder. Chase Sexton en Jason Anderson wisten hun goede vorm van vorige week wel te bevestigen en mochten mee op het podium.

Uitslag AMA 450 SX - Houston:

1. Eli Tomac - Monster Energy Star Racing Yamaha

2. Chase Sexton - Honda Racing Corporation

3. Jason Anderson - Monster Energy Kawasaki

Tussenstand AMA 450 SX (na 4 ronden): 

1. Eli Tomac - Yamaha, 95 ptn;

2. Chase Sexton - Honda, 88 ptn;

3. Cooper Webb - KTM, 83 ptn;

 

Foto's: Honda Racing Corporation, Yamaha Racing

Video's: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Geschreven op 6 februari 2023
© Motoren & Toerisme