Video: 2024 MXGP - Team HRC

Het Honda-fabrieksteam liet z'n MXGP-line-up ongemoeid, maar geeft in de MX2-klasse wel een gouden kans aan de jonge Ferruccio Zanchi.

2023 was zeker niet het beste seizoen uit HRC's recente geschiedenis in het WK Motorcross, maar het machtige fabrieksteam wil zich dit jaar alvast herpakken. Na een jaar met veel blessureleed moet 2024 het jaar van de comeback worden voor Tim Gajser. De Sloveense ex-wereldkampioen wordt in de MXGP-klasse bijgestaan door de Spaanse outsider Ruben Fernandez. De fotoshoot van Team HRC kreeg ook een Belgisch tintje want de foto's zijn van de hand van de Leuvense fotograaf Bavo Swijgers, AKA ShotbyBavo.

In de MX2 krijgt de 17-jarige Florentijn Ferruccio Zanchi z'n droomkans. De aanwezigheid van een officiële rijder in de MX2-klasse betekent allicht dat het HRC-team extra tijd en middelen in de CRF250R geïnvesteerd heeft. Al verdiende Honda's kwartlitermachine vorig jaar al wel de nodige lauweren in de Amerikaanse crosserij en dat in de handen van de Lawrence brothers. 

Tekst: BJ

Foto's: Honda Racing Corporation/ShotbyBavo

Video: YouTube.com/Honda Racing HRC

Geschreven op 2 februari 2024
© Motoren & Toerisme