Video: 2024 AMA Supercross – San Francisco

Modderrace in San Francisco schudt klassementen door elkaar.

Het werd geen zonnige zaterdag in San Francisco. Ook in Californië kan het flink regenen in januari en in de dagen voor het evenement kreeg de tijdelijke piste in Oracle Park – thuisbasis van de San Francisco Giants uit de Major League Baseball – er flink van langs. Zodanig zelfs dat de promotor de trainingen en kwalificaties, die bij daglicht worden verreden, gevoelig inkortte.

AMA 450 Supercross: Zege en leiding voor Chase Sexton

Regerend 450 Supercross-kampioen was volgens ‘watchers’ behoorlijk onder de verwachtingen gebleven tijdens de opener in Anaheim. Maar de kersverse Red Bull KTM-piloot zette die teleurstelling vlot recht door in Oracle Park te winnen. Sexton is daardoor meteen ook de nieuwe leider in het kampioenschap. Met Ken Roczen en Eli Tomac stonden er twee andere toppers mee op het podium in de hoofdklasse. Jett Lawrence, vorige week nog winnaar in Anaheim, sleepte na een moeilijke race toch nog de 8e plaats uit de brand.

Nog voor de eerste bocht van de 450 SX-finale begonnen de eerste motorfietsen te 'stomen'... Foto: KTM Media Library/Align Media

Video: 2024 AMA Supercross - Anaheim 1

AMA 250 Supercross West: Zege voor Jordon Smith

In de breedte heeft Star Racing Yamaha, zeker het sterkste team in de 250-klasse en dus hoeft het niet te verbazen dat met Jordon Smith de winnaar van deze ‘mudder’ ook uit die roemruchte stal komt. Smith is meteen ook de nieuwe leider in het 250 SX West-kampioenschap.

Video: YouTube.com/Monster Energy Supercross

Foto's: KTM Media Library/Align Media

Geschreven op 14 januari 2024
© Motoren & Toerisme