Vergunning Hondapark geschorst

De Antwerpse regionale TV-zender RTV meldt vandaag dat de Raad van State de uitbatingsvergunning van Hondapark  vernietigd heeft. Het in de Balense deelgemeente Olmen gelegen Hondapark, was oorspronkelijk het trainingscircuit van meervoudig wereldkampioen Eric Geboers en werd vanaf eind jaren '80 een publiek toegankelijk trainingscircuit.

De beslissing van de Raad van State komt er na een klacht van een buurtbewoner en een lokale natuurvereniging. Beide partijen kloegen over lawaaihinder. Krijgen crosscircuits in regel meestal een uitzondering tot 106 db, dan oordeelde de RvS dat deze uitzonderingsregel niet van toepassing was in Olmen. Door de huidige coromaatregelen is Hondapark momenteel niet open, maar het is nog maar de vraag of het circuit ooit terug de poorten zal openen. 

Door de beslissing van de Raad van State is het aantal vergunde trainingsomlopen nu tot drie herleid. Naast de Breugelheide in Lille, zijn er nog twee circuits in Limburg: Stedelijk Motorcrosscentrum in Lommel en de Horenbergsdam in Genk. Het nieuws van de sluiting van Hondapark is opnieuw een mokerslag voor het Belgische motorcross.

 

Tekst: BJ

Foto: Hondanews

Geschreven op 16 februari 2021
© Motoren & Toerisme