Val op met de nieuwe Ruroc

Het jonge bedrijf Ruroc staat bekend om zijn opvallende helmen en dat is met de nieuwste EOX niet anders. Deze helm moet hét vlaggenschip worden van het merk.

Ruroc kent zijn oorsprong in de snowboard-wereld. Daar maken ze al 15 jaar helmen voor wintersportfanaten tot ze in 2020 een zijsprong maakte naar de motorwereld. Het Britse merk is nog niet bekend bij het grote publiek maar dat proberen ze aan te pakken door alvast het conservatieve concept van hoe een helm er hoort uit te zien achterwege te laten. We zien bij deze EOX scherpe lijnen en een uitgesproken mondstuk dat met zijn donkere vizier de stuipen op het lijf jaagt van voorbijgangers. De ideale helm voor een agressieve naked zoals de KTM Super Duke of Ducati Streetfighter.

De helm bestaat uit een carbon-composiet van carbon, kevlar, nylon en glasvezel. Het zou hun lichtste en sterkste helm tot nu toe zijn, hoeveel die dan weegt is wel niet bekend. Ze hebben samen gewerkt met Cardo voor een geïntegreerd communicatiesysteem dat tot 15 rijders zou kunnen verbinden. Dan heb je al een flinke groep motorvrienden. De EOX heeft drie verschillende pasvormen per maat om een optimaal comfort te garanderen en de zes ventilatie-openingen moeten ervoor zorgen dat er altijd een frisse wind door de helm waait in de warme zomermaanden. Het vizier heeft een 215° zichtbreedte en is pinlock-ready zodat het niet aandampt.  

De helm is beschikbaar vanaf 24 april om 17:00 - lekker specifiek - en kan enkel online besteld worden. In Europa moet deze € 539,00 kosten. Wij hebben er alvast één aangevraagd dus hopelijk kunnen we jullie binnenkort melden of deze mooie beweringen effectief kloppen. Op hun website kan je er alvast één winnen. Hieronder nog een overzicht van enkele kleurstellingen.

Samenstelling: Charly 

Foto's en video: Ruroc

Geschreven op 11 april 2024
© Motoren & Toerisme