Triumph gaat cross- enduromotoren bouwen!

Boem...paukeslag! Vanmiddag maakte Triumph bekend dat het over afzienbare tijd - een tijdslijn wordt later bekend gemaakt - in de cross- en endurowereld stapt. Het is misschien niet het grootste nieuws van de laatste jaren uit Hinckley en misschien ook niet het beste, maar wel het meest verassende...

Een aantal jaren geleden deed het gerucht dat Triumph offroad-plannnen koesterde al de ronde, maar dat gerucht stierf uiteindelijk een stille dood. Nu kondigt Triumph niet alleen de komst van een cross- én enduro-gamma aan, maar ook raceprogramma's in de verschillende WK's van de twee disciplines. De lancering en de onthulling van deze motorfietsen zal in de loop van de komende maanden plaats vinden. Tegelijkertijd zullen ook de teams (en rijders) voor het sportprogramma bekend gemaakt worden.  

Met meervoudig AMA Motocross en Supercross-kampioen Ricky Carmichael, én voormalig wereldkampioen Enduro Ivan Cervantes haalde Triumph Motorcycles ook meteen ambassadeurs van/voor beide disciplines in huis. Het is de bedoeling dat Carmichael en Cervantes niet alleen betrokken worden bij de ontwikkeling van de nieuwe offroad-lijn(en) maar ook bij het opzetten van de fabrieksteams. 

 

De betrokkenheid van Ricky Carmichael bij het nieuwe Triumph-project doet vermoeden dat de Britse constructeur volgend jaar ook in het AMA Supercross-kampioenschap zal uitkomen.

De aankondiging van vandaag is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Triumph en iedereen bij Triumph is laaiend enthousiast om er deel van uit te maken. We willen een blijvende impact maken in deze competitieve en veeleisende wereld, met een eenduidige ambitie om een gamma uit te bouwen waarop een volledig nieuwe generatie Triumph-rijders wedstrijden gaan winnen”, zei Triumph Motorcycles CEO Nick Bloor over het verrassende nieuws.

Vijfvoudig wereldkampioen enduro Ivan Cervantes is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Triumph enduro's.

Tekst: BJ

Foto's: Triumph Motorcycles Press

Geschreven op 20 juli 2021
© Motoren & Toerisme