Touring Europe: Cyprus

De Alpen, Dolomieten of Eifel: het zijn allemaal regio’s die al jaren de hitlijsten aanvoeren inzake favoriete toerbestemmingen. Maar Europa is groter dan dat. Er liggen immers nog heel wat verborgen ‘pareltjes’ te wachten op het ‘Oude Continent’.

Kakopetria - foto: VisitCyprus.com

Cyprus is zo’n bestemming, die vooralsnog niet is doorgebroken als toerbestemming. Ergens is dat logisch want het eiland ligt in een uithoek van Europa en wordt door geografen zelfs bij het Aziatische continent ingedeeld. Bovendien geraak je niet zomaar toerend in Cyprus. Wie zelf met z’n eigen motorfiets naar Cyprus wil moet daarvoor eerst naar Turkije reizen, om vervolgens een Ferry naar het eiland te nemen. Gelukkig is er ook een minder omslachtige manier om in Cyprus te geraken: vliegen.

 

Fly and ride!

Vakanties waarbij je eerst naar je bestemming vliegt, om vervolgens ter plaatse een motorfiets te huren zitten al een tijdje in de lift. Cyprus, dat zich als year round destination in de markt zet, leent zich daar ook toe. Paphos, een stad in het zuidwesten van het eiland, is zo’n ideale uitvalsbasis. Dankzij z’n eigen internationale luchthaven is Paphos makkelijk bereikbaar vanuit ondermeer Charleroi. Verblijven doe je dan in één van de vele op toeristen gerichte hotels in de stad.

Stilleven in het Troodos-gebergte. Foto: Visitcyprus.com

Wie aan z’n verblijf op Cyprus ook nog een motortrip wil koppelen vind in Paphos verhuurbedrijven als TT Motorcycle Rentals. De TT in de naam is een verwijzing naar de roemruchte races op het Eiland Man, en meteen ook naar de link die het eiland heeft met Groot-Brittannië. Cyprus behoorde immers ooit tot het British Empire.  

Het aanbod aan huurmotoren richt zich eerder op (lichte) allroads en neo-retromachines. Verwacht je niet aan premium modellen, maar wel  degelijke motorfietsen waarmee je een dag het Troodos-gebergte of het schiereiland Akamas kan verkennen.

De 'Blue Lagoon' in Akamas. Foto: VisitCyprus.com

Meer info over Cyprus vind je op www.visitcyprus.com.

Meer info over TT Motorcycle Rentals vind je op www.paphosmotorcyclerentals.com.cy

 

Tekst: Redactie M&T

Video: YouTube.com/TT Motorcycle Rentals & Tours Paphos

Foto's: VisitCyprus.com

Geschreven op 26 juli 2022
© Motoren & Toerisme