Toervideo XL: Kaunertaler Gletscherstrasse

De Kaunertaler Gletscherstrasse is geen bergpas, maar toch moet deze weg niet onderdoen als het op vergezichten aankomt. De Gletscherstrasse is eigenlijk een voortzetting van de Kaunertalerstrasse, de verbinding tussen de plaatsjes Prutz en Grasse, in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Het is in Grasse dat de Kaunertaler Gletscherstrasse begint. Over een afstand van 26 km en via 29 bochten klimt de Gletscherstrasse van 1.270 meter naar een hoogte van 2.750 meter. Daar bevindt zich de Weissseeferner-gletsjer

De Gletscherstrasse wordt uitgebaat door de Kauntertaler Gletscherbahnen GmbH en is dus een private en betalende weg. Voor €15 mag je vanuit Grasse naar boven en terug rijden. Aangezien er ook een wintersportoord ligt aan de top van de Kaunertaler Gletscherstrasse, is de weg gedurende het hele jaar open. Al geldt dat in de winterperiode wel alleen voor auto’s en bussen met winterbanden en/of sneeuwkettingen.

Meer over de Kaunertal Gletscherstrasse via deze link: www.kaunertaler-gletscher.at

In de video’s hieronder zie je een Oostenrijkse motorrijder die vorige zomer met z’n KTM  790 Duke de Kaunertaler Gletscherstrasse ‘bedwong’.  In de eerste video zie je de aanloop, het leeuwendeel van de klim bevindt zich in de tweede video.

Foto en video: YouTube.com/Dani on Tour

 

 

Geschreven op 19 februari 2020
© Motoren & Toerisme