Toervideo XL: Col de Moissière

Het roadbook van de Rallye de Monte-Carlo is altijd interessant leesvoer voor de liefhebbers van het betere stuurwerk. Toegegeven, in de winter laat je de route départementales van de Hautes-Alpes beter aan de acrobaten op vier wielen (zoals onze landgenoot Thierry Neuville die gisteren de Rallye won!) maar in de zomer is dit een motorrijdersparadijs.

Een van de interessante klassementsproeven van de Rallye de Monte-Carlo 2020 was deze ‘St-Léger-Les-Mélèzes – La Bâtie-Neuve’. Het letterlijk én figuurlijke hoogtepunt van deze 16,87 km klassementsproef, die zaterdagochtend  tweemaal werd verreden, is de top van de Col de Moissière. Deze ligt op een pashoogte van 1574 meter, boven het skioord Ancelle en kan via de D213 bereikt worden.

De Nederlandse kilometervreter Quint Schellekens ‘bedwong’ de Col de Moissière enkele jaren geleden op z’n Honda Varadero XL1000. Schellekens vertrok echter uit het zuidelijker gelegen La Bâtie-Neuve. Bekijk zijn beklimming van de Col de Moissière in de video hieronder.

Voor de rallyliefhebbers nog even dit: Het Franse duo Sébastien Ogier – Julien Ingrassia (Gazoo Toyota Yaris WRC) won op zaterdagochtend beide KP’s (9 en 11) die over dit traject voerden.

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto en video: YouTube.com/Quint Schellekens

Geschreven op 27 januari 2020
© Motoren & Toerisme