Toervideo: Vallée de l'Ourthe

Wallonië is gezegend met heel wat mooie streken, maar de Vallée de l'Ourthe in het noorden van de provincie Luxemburg is wellicht één van de mooiste. Voor mensen die graag een ritje doorheen de streek maken is het stadje Houffalize een uitstekend vertrekpunt/uitvalbasis. In de video hieronder kan je zelf zien waarom de streek rond Houffalize zo populair is bij motorrijders.

Wil je zelf ook eens gaan toeren langs de Ourthe? Dan biedt de volgende route alvast inspiratie: https://www.motoren-toerisme.be/routes/de-ourthe

 

Tekst: Bart Jacobs

Foto en Video: YouTube.com/Belgian Biker Memories

Graag meer inspiratie om in de Benelux te toeren?

Op toergebied staat het meinummer grotendeels in het teken van de BeneluxPeter Aansorgh wou altijd al eens de Elfstedentocht rijden. Door een chronisch gebrek aan ijs reed hij de ‘Tocht der tochten’ dan maar met de motorfiets. Chris Wouters volgde, grosso modo, de contouren van Nederland voor een rondje bij onze Noorderburen. Charly Derkinderen volgde dan weer de Schelde stroomopwaarts, tot bij haar bron in Noord-Frankrijk. Patrick De Smet zocht z’n toerheil dan weer op een klassieke bestemming: de Ardennen.

Geschreven op 25 oktober 2019
© Motoren & Toerisme