Toervideo: Riedbergpass

In de Lage Landen heeft de Riedbergpass niet dezelfde notoriteit als de Stelvio, de Brennerpas of de Mont Ventoux. Maar in Duitsland is de Riedbergpass wel een begrip, al was het maar omdat dit de hoogste berijdbare bergpas van het land is. De Riedbergpass ligt op de grens tussen het Duitse Landkreis Oberallgäu en de Oostenrijks regio Bregenzerwald.

De 1407 meter hoge Riedbergpass dankt z’n naam aan de nabijgelegen Riedberger Horn. Deze laatste is een berg van 1787 meter hoogte. De bergpas zelf wordt door Duitse motorrijders als mooiste route van het land gezien. De afgelopen jaren werd de weg stelselmatig gerenoveerd waardoor het verkeer over de pas niet altijd even vlot verliep.

In de video hieronder rijden we mee met een Duitse motorrijder op een Yamaha MT-09 SP. Ditmaal geen soundtrack met melige muzak of driftige trance, maar je hoort in dit filmpje wel de mechanische symfonie van de crossplane crank driecilinder. En da’s niet zomaar een toeval want Yamaha is van oorsprong natuurlijk een pianobouwer!

Tekst: Bart Jacobs

Foto en video: YouTube.com/Wheelerz

Geschreven op 17 januari 2020
© Motoren & Toerisme