Toervideo North America: Lake Tahoe

De meeste toerrijders hebben wel iets met bergmeren, want ze zijn  ’s zomer fijn om rond te toeren. In de Alpenlanden is er geen gebrek aan meren waar je eens een rondje om kan rijden, denken we maar aan het Lac de Genève, de Bodensee of het Lago di Como.

Ook in Noord-Amerika zijn er bergmeren te vinden. We denken dan uiteraard in de eerste plaats aan Canada maar ook in de Verenigde Staten zijn er honderden bergmeren waaraan het fijn vertoeven is. Maar het bekendste bergmeer is wel Lake Tahoe.

Lake Tahoe ligt in de Sierra Nevada. Deze bergketen dankt z’n naam aan het gelijknamige massief in Andaloesië en maakt deel uit van de Cordillera, de ‘keten’ van bergketens die zich van Noord-Amerika, over Midden-Amerika tot in Zuid-Amerika uitstrekt. De Sierra Nevada ligt zowel in (Noord-)Californië als in de staat Nevada. En dat is ook met Lake Tahoe het geval. De westelijke oever is Californisch grondgebied, de oostelijke oever van het meer bevindt zich in Nevada. Dat betekent meteen ook dat er zich op die oever casino’s bevinden. Gokken is immers legaal in Nevada.

Voor motorrijders is Lake Tahoe South, dat zich op Californisch grondgebied aan de zuideroever van het meer bevindt, evenwel de ideale vertrekplaats voor een rit rond het meer, of een uitstap naar een ander bergmeer in de regio. Dat de regio zondermeer mooi is, zeker ’s zomers bij valavond blijkt uit onderstaande toervideo.

Meer informatie over toerisme rondom én op Lake Tahoe vind je op www.visitinglaketahoe.com.

 

Tekst: BJ

Foto en video: YouTube.com/Tahoe Media Group

Geschreven op 11 januari 2023
© Motoren & Toerisme