Toernieuws: BMB-toerkalender 2020

In tegenstelling tot sommige motorsportdisciplines blijft het motortoerisme het goed doen in België. En afgaande op de BMB-toerkalender blijft die vaststelling ook volgend jaar gelden. Voor 2020 staan er maar liefst 59 treffens en toerritten op de nationale kalender van de Belgische Motorrijdersbond. Dat betekent dat de houders van een toervergunning ‘rijgelegenheid’ hebben van februari tot november.

Het toerseizoen start op 9 februari met het 21ste Drieridderstreffen van AMC Gijverinckhove en wordt afgesloten op 11 november met de Ronde de l'Armistice van MC Molignard. De BMB ronde staat gepland op 6 en 7 juni, de start en aankomst zal worden georganiseerd door MC L'équipe. Op 21, 22 en 23 mei is er de Vriendschapsrit in Hahnenklee (Duitsland) een organisatie van KAMC Koersel. 

BMB vergunninghouders Motorrijden in de Vrije Tijd bekomen een korting van 2 EUR voor hun deelname aan de treffens en van 15 EUR voor hun inschrijving voor de Vriendschapsrit. Ook kan je via de My FMB-BMB toepassing de GPS bestanden van de meeste rondritten vooraf downloaden wat je veel tijd bespaart bij je inschrijving ter plaatse.  Bovendien ben je individueel verzekerd tijdens je deelname en voor de heen/terug rit. 

 

Bron: Belgische Motorrijdersbond

Foto: Belgische Motorrijdersbond

 

Geschreven op 10 december 2019
© Motoren & Toerisme