Ten Kate Racing Yamaha in zee met Putoline Oil

Ten Kate Racing heeft afgelopen dinsdag 2 april haar comeback op het hoogste podium van de motorsport in samenwerking met Yamaha wereldkundig gemaakt. Wij zijn meer dan trots te mogen aankondigen dat Putoline Oil een overeenkomst heeft getekend met Ten Kate Racing voor het FIM Superbike World Championship dit seizoen. Putoline Oil wordt de exclusieve smeermiddelenpartner voor het team in 2019!

Ten Kate Racing is zeer bewust gekozen als technisch partner door Yamaha. De enorme race ervaring van het team wordt gebruikt voor het zoeken naar mogelijke verdere optimalisatie van de techniek van de Yamaha YZF-R1 motorfiets. In een intensieve samenwerking worden de ontwikkelingen nauwgezet gevolgd. Putoline Oil zal haar jarenlange ervaring en innovatieve capaciteiten gebruiken om het team bij te staan op het gebied van de smeermiddelen. Een eerste activiteit op dit gebied wordt een verdere praktijktest met de nieuwe veelbelovende N-TECH® additieventechnologie. Op 20 april maakt Ten Kate Racing de team layout en livery van de superbike bekend.

V.l.n.r.: Ronald ten Kate (Ten Kate Racing), Leon ten Hove (Putoline Oil), Eduard Laarman (Putoline Oil), Kervin Bos (Ten Kate Racing).

Hoogste niveau van de sport, technische ondersteuning

Voor Putoline Oil sluit deze samenwerking fantastisch aan bij de groeiambities van het merk. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een professioneel sponsorportfolio en deze samenwerking is een logische volgende stap. Leon ten Hove, Marketing Manager bij Putoline Oil: “Deze samenwerking komt voor ons op een goed moment. Over de hele wereld is de belangstelling enorm gegroeid. Partner zijn op dit hoogste niveau van de sport vraagt van ons een aanzienlijke support en technische ondersteuning. Wij zijn ervan overtuigd als merk en organisatie klaar te zijn voor deze stap en zien enorm uit naar de samenwerking!

Ten Kate Racing Yamaha

Het in Nieuwleusen gevestigde team zal onder de naam Ten Kate Racing Yamaha en met de Fransman Loris Baz binnenkort terugkeren in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Het Nederlandse team zal aan de start verschijnen met een Yamaha YZF-R1, een machine die identiek is aan de machines waarmee ook de huidige Yamaha World SBK-teams actief zijn in het kampioenschap.

 

Bron: persbericht Putoline Oil

Foto: Putoline Oil

 

Geschreven op 4 april 2019
© Motoren & Toerisme