Teaser-video: Nieuwe Honda toermachine op komst

Het was al jàren een gerucht dat Honda met een nieuwe toermachine zou komen. Nu is het dus (bijna) zover. In een teaser-video kondigt de motorfiets-divisie van Honda Europe de komst van een nieuw toertijdperk aan. Een tijdperk dat op donderdag 21 oktober zal beginnen. Met andere woorden, dan krijgen we Honda's nieuwe toertelg in al z'n glorie te zien. 

Héél veel weten we nog niet over deze nieuwe toer-Honda. Tenminste, niet officieel maar het is nu al duidelijk dat de machine NT1100 als typeaanduiding zal krijgen. Dat wil zeggen dat hij aangedreven wordt door dezelfde 1084cc paralleltwin die we ook van de Africa Twin kennen. 

Op de 'stills' uit de teaser-video is duidelijk een topcase te zien, een item dat het 'grand touring'-karakter van de machine wellicht moet benadrukken. De montage van zijkoffers zal in dat geval ook wel mogelijk zijn. De vraag is alleen of deze koffer-set al dan niet tot de standaard uitrusting behoort. Verder verwachten we ook een TFT-dashboard (met zonnewerend vizier, zo lijkt het wel) met connectiviteitsmogelijkheden voor Apple CarPlay en AndroidAuto (net als op de Africa Twin en de Gold Wing). 

Tekst: BJ

Foto's en video: YouTube.com/Honda Motorcycles Europe

Geschreven op 13 oktober 2021
© Motoren & Toerisme