Sportnieuws: Taddy Blazusiak naar GASGAS

Als je over een imperium als de KTM-groep beschikt, dan beschik je ook over een keure aan vedetten. En met die vedetten kan je schuiven. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Tadeusz ‘Taddy’ Blazusiak, op z’n 37e nog naar GASGAS verkast. Blazusiak is een legende als het op extreme enduro aankomt. Bovendien is hij ook een van de smaakmakers in de indoortak van het enduro. De Pool zal de leider worden van GASGAS als het op endurowedstrijden aankomt. Het zwaartepunt van Blazusiaks campagne zal in de WESS (World Enduro Super Series) en het WK SuperEnduro (indoor) liggen.

De GASGAS EC 300 waarmee Blazusiak in de World Enduro Super Series zal uitkomen.

Blazusiak werd vorig jaar vierde in de WESS en eindigde zowel in het het WK SuperEnduro als in het AMA SuperEnduro-kampioenschap (de Amerikaanse tegenhanger) als tweede. De Pool zal niet op één maar wel op twee verschillende GASGAS-modellen uitkomen. Voor de extreme endurowedstrijden viel z’n keuze op de EC 300 tweetaktmachine, terwijl hij voor de indoorwedstrijden op een EC 350F zal uitkomen. Beide machines zijn gebaseerd op hun KTM/Husqvarna tegenhangers en delen naast hetzelfde stalen buizenframe ook hetzelfde motorblok. Het verschil zal ‘m vooral in de kleur (rood dus voor GASGAS) en de componenten zitten. De foto’s bij het persbericht lichten al een tipje van de sluier op, wat de look ’n feel van de toekomstige GASGAS enduro’s betreft.

Als ex-trialist blijft Blazusiak ook nog steeds op een trialmachine trainen, daarvoor viel de keuze op een TXT 300 Racing.

 

Tekst: BJ

Foto's: GASGAS/Sebas Romero

Geschreven op 8 juli 2020
© Motoren & Toerisme