Sportnieuws: Nationale sportkalenders voor 2023 bekend gemaakt

De Belgische Motorrijdersbond kan voor het seizoen 2023 uitpakken met een wel erg gestoffeerde kalender. Nu de neuzen in het nationale motorcrosslandschap stilaan in dezelfde richting staan, prijken naast de wedstrijden van de Antwerps-Limburgse federatie VLM, ook die van de Waalse AMPL op de crosskalender. De Belgische Motorcross GP op zondag 23 juli  in Lommel moet het orgelpunt van dat motorcrossseizoen worden.

 

In de cross wordt het uitkijken naar de verrichtingen van jonge wolven zoals deze Sacha Coenen. Foto: Full Spectrum/Husqvarna Images

In de Wegrace krijgt de Benelux Trophy volgend jaar wellicht meer spankracht. De KNMV - de  Nederlandse tegenhanger van onze BMB - kondigde vandaag immers aan dat er na jaren opnieuw een Open Nederlands kampioenschap komt. Al zullen de Nederlandse deelnemers alleen op permanente circuits voor ONK-punten strijden. Naast jaarlijkse afspraken zoals de seizoensopening op Croix-en-Ternois en de Open Trophy op Chimay, blijven de wedstrijden om het Open Vlaams kampioenschap - in zowel endurance als sprint - de ruggengraat van de kalender vormen. Het hoogtepunt van het seizoen valt echter in juni met de tweede editie van de 24H Spa Motos.

Naast Wegrace en Motorcross, prijken ook minder gekende disciplines als Enduro, Speedway en Trial weer op de BMB-sportkalender voor 2023. 

Tekst: BJ

Foto's: Suzuki Racing - Full Spectrum/Husqvarna Images

Kalender: Belgische Motorrijdersbond

Geschreven op 1 december 2022
© Motoren & Toerisme