Sportnieuws: Ducati zeker nog tot en met 2026 in MotoGP

Ducati heeft z'n overeenkomst met MotoGP-organisator Dorna Sports met vijf jaar verlengd. Het bestaande contract liep normaal gezien aan het eind van dit jaar af. Maar Ducati Corse zal ook in de vijf seizoenen tussen 2022 en 2026 op de startgrid van de MotoGP staan. Het merk uit Bologna maakte het nieuws zelf bekend in een persbericht. 

Claudio Domenicali, CEO  Ducati Motor Holding:
"Racen is altijd al een fundamenteel deel van het merk Ducati geweest en dat zal dat ook in de toekomst blijven.  Het is niet alleen een manier om het vuur brandende te houden bij Ducatisti van over de hele wereld, maar biedt ook een geavanceerd onderzoeksplatform om de meest gesofisticeerde materialen en innovatieve ontwerpen te testen.  Tegelijkertijd is dit ook de ideale training om onze jonge ingenieurs op te leiden en hen te laten groeien. Dat alles gebeurt met het oog op de ontwikkeling van hoogwaardige motorfietsen, zowel wat het technologische, als het emotionele aspect betreft.  Al zijn dit twee sterk uiteenlopende aspecten, toch is de in de MotoGP opgedane ervaring er een fundamenteel deel van.  Deze vernieuwde overeenkomst bevestigd het feit dat, al zijn we van plan om het Ducati-gamma verder te verbreden, circuitgerichte en sportieve motorfietsen een centraal element blijven. Ik wil Dorna Sports, en in het bijzonder Carmelo Ezpeleta, bedanken voor het goede werk dat ze in de loop der jaren geleverd hebben en dat van MotoGP een werkelijk uitzonderlijk mediaplatform heeft gemaakt."


Carmelo Ezpeleta, CEO oDorna Sports SL:
"Dorna Sports is trots op de verderzetting van de samenwerking met  Ducati en bedankt het bedrijf voor z'n loyauteit aan het kampioenschap. Het was een eer om dit iconische Italiaanse bedrijf te begeleiden bij het verwezenlijken van historische mijlpalen. We verheugen ons alvast op een deze nieuwe episode in Ducati's geschiedenis met twee jonge sterren als Jack Miller en 'Pecco' Bagnaia. Hun potentieel en talent wordt ongetwijfeld één van de troeven van het 2021 MotoGP-wereldkampioenschap dat voor de deur staat."

 

Bron: persbericht Ducati

Foto: Ducati Media House
 

Geschreven op 20 januari 2021
© Motoren & Toerisme