Sportnieuws: Ducati komt met verrassende nieuwe GP-machine

Aan de vooravond van de laatste Italiaanse MotoGP-wedstrijd van het seizoen, de GP van Emilia-Romagna op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, pakte Ducati met verrassend nieuws uit. Vanaf 2023 wordt de constructeur uit Borgo Panigale de officiële, én exclusieve, leverancier van racemachines voor de Moto E-klasse. Met andere woorden, Ducati zal de EV-wereld betreden via het circuit!

Ducati sloot met MotoGP-promotor Dorna Sports  een deal als officieel MotoE-leverancier voor vier seizoenen, tot en met 2026.

Ducati CEO Claudio Domenicali (links) en Dorna sports CEO Carmelo Ezpeleta bezegelden de verrassende MotoE-deal met een handdruk.

We zijn trots op deze overeenkomst, want zoals dat steeds het geval is bij eerste keren, zal onze intrede in de MotoE World Cup een historisch moment voor het bedrijf zijn. Ducati is altijd op de toekomst gericht en elke maal dat we een nieuwe arena betreden is dat met de bedoeling om het best presterende product te creëren”, zegt Ducati CEO Claudio Domenicali over de nieuwe MotoE-deal.

 “Deze overeenkomst komt voor Ducati, dat de elektrificatie van motorfietsen al jaren bestudeert, op het juiste moment. Deze stap laat ons toe om in een gekende en gecontroleerd studieveld als dat van de racerij, te experimenteren. We maken er werk van om alle deelnemers aan de FIM Enel MotoE World Cup elektrische motorfietsen te leveren met hoge prestaties en een laag gewicht. Het is net het bereiken van dat lage gewicht, een fundamenteel element van sportieve motorfietsen, dat de grootste uitdaging zal vormen. Lichtheid was altijd al een onderdeel van Ducati’s DNA en dankzij de technologie en de chemie van de batterijen, die snel evolueren, zijn we ervan overtuigd dat we een excellent resultaat kunnen boeken. Op die manier kunnen we onze innovaties en toekomstige technologische oplossingen op circuit over de hele wereld testen, wat daarna in boeiende en begeerde producten voor de Ducatisti zal resulteren. Ik ben ervan overtuigd dat we eens te meer zullen kunnen verder bouwen op de ervaringen die we in de racewereld opdoen, om ze daarna op productie-motorfietsen toe te passen", aldus nog Domenicali.

 

Tekst: BJ

Bron: persbericht Ducati

Foto's: Ducati Media House

Geschreven op 21 oktober 2021
© Motoren & Toerisme