Sportnieuws: Darryn Binder maakt volgend seizoen MotoGP-debuut bij Yamaha

Ook volgend jaar zal de MotoGP-grid drie broederparen tellen, want vanaf 2022 zal Darryn Binder, de jongere broer van Red Bull KTM-fabrieksrijder Brad aan de start staan op een RNF Yamaha R1. RNF is de nieuwe naam van het team van huidig Petronas SRT-teammanager Razlan Razali. De keuze van RNF MotoGP en Yamaha voor Binder komt toch enigszins verrassend want nog tot en met gisteren werd vooral Toprak Razgatlioglu aan het vierde Yamaha-zitje in de MotoGP gelinkt. Het kwam erop neer dat de Turk zekerheid over z'n toekomst zou verwerven eens hij de superbike-wereldtitel binnen had gehaald. Zo ver is het dus nooit gekomen. 

Opvallend is dat Darryn Binder de overstap naar de MotoGP, vanuit de Moto3-klasse maakt. In de lichtste klasse doet de Zuid-Afrikaanse rijder (die nu voor het Moto3-team van Petronas uitkomt) het bovendien niet eens zo goed. Met slechts 2 podiumplaatsen (1x 2e en 1x 3e) in het seizoen 2021, prijkt Binder pas op de zesde plaats in de Moto3 WK-stand. Maar de Zuid-Afrikaan had blijkbaar toch een 'waterdicht' contract dat hem ook in 2022 met teambaas Razlan Razali verbond. Dat Binder, met (voormalig wereldkampioen motorcross) Bob Moore een van de meest ervaren managers in de paddock heeft zal ook wel een rol gespeeld hebben. Moore, die de ronkende titel Senior Vice President Motorsports, bij het gespecialiseerde, talentmanagement-bedrijf Wasserman bekleedt, wist in ieder geval z'n client in een winnende positie te manoeuvreren. 

Naast Darryn en Brad Binder, zullen ook de gebroeders Espargaro (Aleix en Pol) en Marquez (Alex en Marc) in 2022 op de MotoGP-grid staan.

 

Tekst: BJ

Foto: Yamaha Racing

Geschreven op 21 oktober 2021
© Motoren & Toerisme