Sportnieuws: Dakar 2024 voorgesteld

Organisator ASO heeft de route voor de editie 2024 van de Dakar-rally voorgesteld. Voor de vijfde opeenvolgende maal zal 's werelds bekendste marathon-rally in Saoedi-Arabië plaats vinden en dat van 5 tot en met 19 januari 2024.

De Dakar gaat dus een kleine week later van start dan dit jaar en daarmee valt de wedstrijd grotendeels buiten de drukke eindejaarsperiode. Volgens Dakar-baas David Castera belooft de vijfde editie op Saoedische bodem meteen ook de zwaarste te worden. Het zwaartepunt valt bovendien al in de eerste week, met naast marathonetappes (waarbij de deelnemers zelf aan de machines moeten sleutelen in het bivak) ook een nieuw concept in de vorm van een 48H Chrono-etappe op de 6e en 7e dag.  In totaal zullen de Dakar-deelnemers 7.891 km voor de kiezen krijgen. Net geen 60% daarvan, of 4.727 km van het traject wordt tegen de tijd afgewerkt.

Kaart: Dakar.com

Bij de motoren zijn 137 deelnemers ingeschreven. Zij gaan op zoek naar de opvolger van de Argentijn Kevin Benavides, die begin dit jaar de Dakar op z'n naam wist te schrijven.

Eindwinst voor Kevin Benavides in Dakar 2023

Je vindt alle etappes van Dakar 2024 en een korte beschrijving ervan in de kalender-sectie van Motoren-toerisme.be.

 

Tekst: BJ

Foto's: Dakar.com

Video: YouTube.com/Dakar

Geschreven op 20 november 2023
© Motoren & Toerisme