Sportnieuws: Alvaro Bautista en Ducati wereldkampioen Superbike

Voor de tweede opeenvolgende maandagochtend mocht het personeel van de Ducati-fabriek in Borgo Panigale juichen. Eén week nadat Francesco Bagnaia de MotoGP-wereldtitel pakte, deed Alvaro Bautista dat nog eens dunnetjes over met de titel in het WorldSBK (WK Superbike). Bautista veroverde z'n allereerste wereldtitel in het WorldSBK tijdens de Indonesische ronde op het circuit van Mandalika (Lombok). De Spaanse veteraan volgt daarmee in de voetsporen van z'n landgenoot Carlos Checa, die in 2011 de voorlaatste Ducati-rijder was die zich tot wereldkampioen Superbike wist te kronen.

Bautista leidt het WorldSBK-peloton op Mandalika maar zou uiteindelijk geen race winnen. Foto: Ducati Media House

Bautista veroverde dit seizoen 14 racezeges, maar dat kunnen er nog meer worden want de afsluitende race van het seizoen 2022 vindt volgend weekend op het circuit van Phillip Island in Australië plaats.

Met de rijderstitels in de MotoGP en het WK Superbike, en de respectievelijke constructeurstitels wist Ducati dit seizoen de twee belangrijkste race-kampioenschappen ter wereld te domineren.