Sport-video: Joaquim Rodrigues wint proloog Rallye du Maroc 2021

Na een jaar onderbreking staat de Rallye du Maroc weer op het programma en dat is goed nieuws voor de tenoren uit de Rally-raid. Met officiële deelname van constructeurs als GASGAS, Hero, Honda, Husqvarna, KTM, Sherco en Yamaha is de discipline springlevend. Het hoogtepunt van het seizoen is, ook straks weer, de Dakar-rally in Saoedie-Arabië. De Rallye du Maroc vormt alvast een goede test in de aanloop naar de Dakar. Maar dat wil niet zeggen dat een dagzege, of beter nog de eindzege, in Marokko te versmaden is. 

De Rallye du Maroc begon met een proloog van 10 km in en rond Zagora, de staat die de komende dagen ook als uitvalsbasis voor de overige proeven zal fungeren. In die sprint over 10 km bleek de Portugese veteraan (39 jaar) Joaquim Rodrigues de snelste. Rodrigues komt voor Hero MotoSports-fabrieksteam uit. 

In de voorlopige stand heeft Rodrigues 8 seconden voorsprong op de Australiër Toby Price (Red Bull KTM), die op zijn beurt enkele honderdsten voorsprong heeft op de Botswanees Ross Branch (Monster Energy Yamaha).

 

Tekst: BJ

Foto: Hero MotoSports

Video: YouTube.com/ODC Events

Geschreven op 8 oktober 2021
© Motoren & Toerisme