Sport-Video: Joan Barreda wint Andalucia Rally

Tijdens het lange Hemelvaart-weekend vond in Andalusië de tweede editie van de Andalucia Rally plaats. De wedstrijd, die  vorig jaar begon als generale repetitie voor de Dakar-rally, lijkt nu een volwaardige plaats op de internationale motorsportkalender te hebben veroverd. Gespreid over vijf dagen (één Super Special Stage/proloog en vier etappes) kregen de deelnemers in totaal 1.629 km voor de wielen geschoven. 1.244 km daarvan waren tegen de klok. De vaste uitvalbasis gedurende deze vijf dagen was de Hacienda El Rosalejo nabij Villamartin (ruwweg gesitueerd tussen Jerez de la Frontera en Marbella)

Het deelnemersveld van deze tweede Andalucia Rally bestond bij de motoren uit een mix van fabrieksrijders, ervaren privateers en amateurs/beginnende rally-rijders. Geen spoor echter van de fabrieksteams van GASGAS, Husqvarna en KTM en ook Yamaha bleef weg. Wel aanwezig waren de fabrieksteams van Hero, Honda en Sherco. Hieronder zie je de samenvattingen van de vijf wedstrijddagen.

Super Special Stage

Etappe 1

Etappe 2

Etappe 3

Etappe 4

Met Joan Barreda als eindwinnaar bleef de zege in de Andalucia Rally dus in Spanje. Barreda werd op het eindpodium vergezeld door z'n landgenoot Lorenzo Santolini en door z'n kersverse teammaat Pablo Quantinilla. De Chileen debuteerde in Andalusië op de Honda en won de laatste etappe.

 

 

Eindstand Andalucia Rally 2021

1. Joan Barreda (SPA) - Monster Energy Honda - 10:47'32"

2. Lorenzo Santolino (SPA) - Sherco TVS Rally Factory - +3'28"

3. Pablo Quintanilla (CHI) - Monster Energy Honda - + 10'29"

4. Joaquim Rodrigues (POR) - Hero Motorsports Team Rally - +13'50"

5. Franco Caimi (ARG) - Hero Motorsports Team Rally - + 14'05"

 

Tekst: BJ

Foto's: Honda News/Honda Racing Corporation

Video's: YouTube.com/ODC Events

 

 

Geschreven op 17 mei 2021
© Motoren & Toerisme